Tränarprofil
 

Jag heter Annika och är personlig tränare, kostrådgivare och träningsinstruktör. Jag är utbildad på SAFE Education . Min examen som friskvårdsterapeut och kostrådgivare med kognitiv inriktning togs på Sverigehälsan. Utöver det har jag några fristående kurser från Karolinska institutet, t.ex. fysisk aktivitet på recept, fysisk aktivitet och hälsa i olika åldrar. Jag är även utbildad tennistränare och har tidigare arbetat länge som simlärare.

Mitt intresse för träning och hälsa är grundmurat sedan barnsben. Jag lekte och testade de flesta idrotter som fanns i närheten där jag växte upp – allt ifrån konståkning, balett, simning, gymnastik, friidrott, fotboll, fäktning, squash… men till slut ägnade jag mig mest åt basket och spelade flera säsonger i högsta serien för Solna Basket. Efter den karriären har jag ägnat mig åt flera konditionsutmaningar och har några hyfsade tider på Tjejmilen, Stockholm maraton och halvmaraton och en genomförd fullängds Svensk klassiker. Nuförtiden är det mest tennis jag ägnar mig åt och deltar i flera veterantävlingar om året – med varierad framgång – men det viktigaste… för att det är kul och jag gillar att ha mål med min träning.

Det skulle vara roligt att få träna dig som siktar mot att få bättre kondition eller vill bli starkare för något av dig identifierat mål. Kanske du vill springa Tjejmilen eller Midnattsloppet på snygga 50 eller 60 minuter eller bli stark nog för att anta en klättervägg eller bli mer spänstig och explosiv för den idrott du utövar. Jag hjälper gärna dig som är gravid eller precis fött barn att komma i form. Är din ambition med träningen att rätt och slätt må bra kan jag hjälpa dig med inspiration och variation att våga ta ut svängarna lite för att må ännu lite bättre.

För tillfället verkar jag som personlig tränare, kostrådgivare och föreläsare på Feelgood på Grev Turegatan i Stockholm. Jag fystränar regelbundet ungdomslag i Täby Basket. En eftermiddag i veckan tränar jag barn/ungdomar i tennis i Gustavsbergs tennisklubb. Jag har tillsammans med en kollega drivit projekt för Värmdö kommun där vi pratat om medveten hälsa för ungdomar på fritidsgården ”222:an” i Gustavsbergs centrum. På Tynningö kör jag PT på min egen lätt originella anläggning bland tallar och björkar jag ställt i ordning för att du ska kunna tillägna dig effektiv och stimulerande träning. Du får gärna anmäla dig till några av mina PT-löparklasser jag håller periodvis flera gånger under året. Jag kör även tennisklasser och privatlektioner på somrarna på Tynningö.

Följ mig gärna på Instagram: PT_klingan